Vrolijk Kerstfeest

Lekker eten, kaarsjes aan, mooie optredens, gezelligheid in de klas…  Ook op de Dr. M. Polanoschool werd het Kerstfeest gevierd.

In de ochtend verzamelden alle groepen zich in de aula, waar iedereen een handje van de Kerstman kreeg. De voorstelling begon met het samen zingen van kerstliedjes. Daarna kwam er van elke groep een optreden. Zo zagen we tweemaal het kerstverhaal in het kort, één traditionele en één andere variant. Deze laatste was het verhaal vanuit het oogpunt van de herbergier, genaamd ‘Geen stille nacht’, door de praktijkgroepen. Groep 0 bracht ons het traditionele kerstverhaal van Jozef en Maria.
De andere groepen lieten een dans of toneelstukje zien.  Na alle optredens verliet iedereen de aula, maar niet zonder een lekkernij van de Kerstman!

De ouderraad en kerstcommissie hadden voor alle groepen een fijne activiteit georganiseerd: kaarsen versieren. Zo kon iedereen zijn eigen unieke kaars maken.

Tijd voor de kerstlunch! Thuis hebben ouders en leerlingen vooraf hapjes gemaakt, zodat de tafels in alle klassen vol stonden met verschillende gerechten. Onder het genot van een gezellig muziekje en gezellig kletsen hebben de leerlingen heerlijk gegeten.

Dank aan alle ouders voor het maken van de hapjes, de ouderraad en kerstcommissie voor het organiseren van alles en de leerlingen en leerkrachten voor de optredens.

Fijne Kerst (vakantie) en een gelukkig nieuwjaar!

(Helaas kunnen we geen foto’s plaatsen van de optredens, in verband met de privacy van onze leerlingen)