Auris Dr. M. Polanoschool Aurislogo

Deel dit artikel


Voorleesontbijt: pyjama's, moppereend en een ontbijtpicknick!

Het is weer eens iets anders: in pyjama naar school, je knuffelbeer mee, gezellig ontbijten met je klasgenoten op een picknickkleedje én voorgelezen worden in het Nederlands en NGT. Het voorleesontbijt op de dr. M. Polanoschool was weer een succes! 

Ter afsluiting van de Nationale Voorleesdagen hield de dr. M. Polanoschool een voorleesontbijt voor alle kinderen van groep 0 t/m groep 8.  Er werd voorgelezen door een vader en juf Astrid uit de boeken ‘Moppereend’ en ‘Boontje komt om zijn loontje’. Daarnaast werd dit ook in NGT gedaan door NGT docent Corine en juf Lisa. Zo kan iedereen het volgen. 

Aan het begin van de ochtend werd er voorgelezen aan de kinderen van de onderbouw. Daarna kwam ook de midden- en bovenbouw erbij voor een gezellig ontbijt met de hele school. Dit was niet zomaar een ontbijt, maar een heuse indoor-picknick!  Alle kinderen genoten gezamenlijk, op kleedjes in de aula, van het ontbijt. Daarna mocht de midden en bovenbouw luisteren naar de verhalen die werden voorgelezen. 

Wilt u het boek ‘Moppereend’ nog eens teruglezen/luisteren, ook in NmG en NGT?  Dat kan! 
U kunt deze vinden op de website van het Nederlands Gebarencentrum via: https://www.gebarencentrum.nl/bibliotheek/nieuwsberichten/prentenboek-van-het-jaar-2020/