Laptops voor leerlingen van de dr. M. Polanoschool

Niet iedereen heeft thuis toegang tot een laptop of computer. In deze periode is dit toch heel belangrijk om onderwijs op afstand te kunnen volgen. Gisteren werden daarom op de dr. M. Polanoschool laptops uitgedeeld aan de leerlingen die deze middelen zelf niet hebben, met dank aan stichting De Verre Bergen!

Uiteraard is ook de dr. M. Polanoschool vanwege de Corona-maatregelen gesloten. Afgelopen maart moest er plots worden overgeschakeld op ‘onderwijs op afstand’.

Dit betekent dat zowel kinderen, leerkrachten, assistenten, vakdocenten en logopedisten vanuit huis werken. Via een laptop of iPad hebben de leerlingen contact met hun groepsleerkrachten. Lessen worden live via Zoom gegeven of er worden instructiefilmpjes opgestuurd. Kinderen kunnen na deze instructie thuis zelfstandig aan de slag met hun thuiswerk.  Als de leerlingen later op de dag nog vragen hebben over de leerstof kunnen ze opnieuw inloggen en hun leerkracht raadplegen. De NGT-docenten en logopedisten gebruiken dezelfde werkwijze. Zelfs handvaardigheid wordt online gegeven!

Deze manier van ‘onderwijs op afstand’ vergt veel creativiteit van zowel leerkrachten, leerlingen als ouders/verzorgers. Daarnaast zijn er ook veel technische uitdagingen. Zo heeft niet iedereen de beschikking tot een laptop of ander device.

Stichting De Verre Bergen heeft hierbij geholpen. Zij hebben voor alle leerlingen in Rotterdam, die geen toegang tot afstandsleren hebben, een laptop verzorgd. Ook de eerste leerlingen van de dr. M. Polanoschool mochten gisteren deze laptop in ontvangst nemen. Geweldig!

Namens het team, maar vooral ook namens de leerlingen, bedanken wij stichting De Verre Bergen.
Dankzij hen kunnen wij nu met ál onze leerlingen contact leggen en hen onderwijs op afstand bieden!