Groep 8 in het Jeugdjournaal

Sinds er bij de persconferentie van o.a. Mark Rutte een tolk Nederlandse Gebarentaal ingezet wordt, is meer aandacht voor gebarentaal en gebarentaaltolken. Het Jeugdjournaal vroeg zich af hoe dove en slechthorende kinderen hier over denken. Ze interviewden daarvoor de jongens en meiden van groep 8 van de Dr. M. Polanoschool in Rotterdam.

Natuurlijk waren sommige leerlingen een beetje zenuwachtig, maar ze hadden er vooral veel zin in!
Met elkaar bespraken ze eerst wat ze er van vonden dat er nu zoveel aandacht voor gebarentaal is.  Presentator Youssef stelde de leerlingen op hun gemak en samen met de cameravrouw en de geluidsman interviewde hij enkele leerlingen. Ze mochten voor de camera vertellen wat hun ervaringen zijn en wat ze van de inzet van een tolk vinden.  We zijn natuurlijk heel benieuwd wat we hiervan terug gaan zien in de uitzending!

Eén van de leerlingen vroeg: ‘Is er vanavond dan ook een tolk bij de uitzending?’ Een goede vraag. Helaas worden de avonduitzendingen van het Jeugdjournaal nog niet met gebarentolk uitgezonden, de ochtenduitzendingen gelukkig wel. Hopelijk wordt de uitzending van vanavond getolkt, zodat het voor iedereen toegankelijk is. De school hoopt dat in de toekomst alle uitzendingen van het jeugdjournaal van een tolk worden voorzien.

Ook nieuwsgierig geworden?  Kijk dan vanavond om 19.00 uur naar NPO 3!