Een mooi begin van de dag

Onze (gebaren)-taalkundige kwam op school en zag iets moois. Ze schreef er het volgende over:

Er zijn werkdagen die gewoon heel fijn beginnen en vorige week vrijdag was er daar één van. Toen ik om 8.30 uur op school kwam zat daar Annika (groep 4) naast de voordeur helemaal verzonken in haar boek. Ze was hardop aan het lezen, niet voor iemand anders maar echt voor zichzelf. Ik heb even getwijfeld of ik haar zou aanspreken maar besloot dat niet te doen. Dit beeld was te mooi en dus besloot ik er een foto van te maken. Een foto die we, natuurlijk met toestemming van haar ouders, mogen delen.

In de media lezen en zien we vele berichten over het steeds minder lezen door kinderen/jongeren, hoe het leesniveau van onze kinderen achteruit gaat, maar vooral ook over wat we allemaal moeten doen om het lezen te stimuleren. Uit ervaring en onderzoek weten we dat het leren lezen voor dove en slechthorende kinderen meer moeite kost en vaak langer duurt. Iedere dag werken we op school heel hard om onze leerlingen te leren lezen. Tevens zijn we bezig om het leesplezier te vergroten. Dat gaat niet altijd makkelijk en vraagt veel tijd en inzet van zowel de leerkrachten als de leerlingen. We stimuleren ook ouders om veel te lezen met hun kind want zij hebben veel invloed op het latere leesniveau en leesplezier van hun kind!

Een werkdag beginnen met het beeld zoals op deze foto maakt me dus oprecht blij! Een leerling die zo heerlijk aan het lezen is, voor zichzelf en omdat ze er zelf plezier uit haalt, laat zien dat we met zijn allen goed bezig zijn!

Belinda
(gebaren)-taalkundige Auris Dr. M. Polanoschool