Auris Dr. M. Polanoschool Aurislogo

Contact


Bezoekadres
Guido Gezelleweg 12
3076 EB Rotterdam
Rianne van Meurs:
r.v.meurs@auris.nl
(010) 204 15 15

Deel deze pagina


Stel een vraag

Geplaatst: 26 mei 2020

Groep 8 in het Jeugdjournaal

Sinds er bij de persconferentie van o.a. Mark Rutte een tolk Nederlandse Gebarentaal ingezet wordt, is meer aandacht voor gebarentaal en gebarentaaltolken. Het Jeugdjournaal vroeg zich af hoe dove en slechthorende kinderen hier over denken. Ze interviewden daarvoor de jongens en meiden van groep 8 van de Dr. M. Polanoschool in Rotterdam. Lees meer »

Geplaatst: 11 april 2020

Juf Selena den Besten bij DoofCentraal

DoofCentraal maakt tijdens de Corona-periode meerdere filmpjes en livestreams om de dovengemeenschap van goede informatie te voorzien. Morgen wordt Selena den Besten, leerkracht op de Dr. M. Polanoschool, door hen geïnterviewd.  Lees meer »

Geplaatst: 10 april 2020

Laptops voor leerlingen van de dr. M. Polanoschool

Niet iedereen heeft thuis toegang tot een laptop of computer. In deze periode is dit toch heel belangrijk om onderwijs op afstand te kunnen volgen. Gisteren werden daarom op de dr. M. Polanoschool laptops uitgedeeld aan de leerlingen die deze middelen zelf niet hebben, met dank aan stichting De Verre Bergen! Lees meer »

Geplaatst: 21 februari 2020

Juf Elly met pensioen

Na 23 ½ jaar bij de Auris Dr. M. Polanoschool gewerkt te hebben gaat Elly van Galen met pensioen. Vandaag was het haar laatste werkdag. Lees meer »

Geplaatst: 17 januari 2020

Dr. M. Polanoschool op het ijs!

Hoewel het geen écht winterweer is, ging het de afgelopen dagen op de dr. M. Polanoschool veel over schaatsen, ijs, koud en wedstrijdjes doen. Waarom?  De hele school ging naar de Rotterdamse schaatsbaan!  Lees meer »

Geplaatst: 21 december 2019

Vrolijk Kerstfeest

Lekker eten, kaarsjes aan, mooie optredens, gezelligheid in de klas…  Ook op de Dr. M. Polanoschool werd het Kerstfeest gevierd. Lees meer »

Geplaatst: 30 april 2019

Wat rijmt er op stoep?

Op donderdagochtend 16 mei om 11:00 uur zal schrijver en tekenaar Harmen van Straaten voorlezen uit zijn nieuwe prentenboek Wat rijmt er op stoep? op de Auris Dr. M. Polanoschool in Rotterdam, een school voor dove en slechthorende kinderen. Lees meer »

Geplaatst: 08 maart 2017

Nieuwjaarsborrel

Op vrijdag 13 januari heeft er wederom een super gezellige nieuwjaarsborrel plaatsgevonden op de Polanoschool. Lees meer »

Geplaatst: 21 maart 2016

Nieuw: website Auris voor professionals

Auris lanceert 21 maart de website voor professionals. Een website die professionals helpt om snel de weg naar Auris te kunnen vinden. De website kwam tot stand in samenwerking met professionals binnen en buiten Auris. Lees meer »

Geplaatst: 30 juni 2015

Visie op de woensdag

Op de Dr. M. Polanoschool kunnen kinderen van groep 1 en 2 op woensdag naar een reguliere school in hun woonwijk. Lees meer... Lees meer »

 • Welkom
 • Welkom

  Wij vinden het belangrijk dat iedereen welkom is en zich ook welkom voelt bij ons op school. Wij passen daarom de omgeving aan aan de behoeften van de dove en slechthorende leerlingen en medewerkers.
 • Tweetaligheid
 • Tweetaligheid

  De Dr. M. Polanoschool is tweetalig. Nederlands en de Nederlandse Gebarentaal zijn instructietaal en doeltaal bij ons op school.
 • Betrokken
 • Betrokken

  Alle medewerkers zijn professioneel betrokken bij de leerlingen en hun ouders. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich goed kunnen ontwikkelen. Daar zetten wij graag onze kennis en betrokkenheid voor in.
 • Expertise
 • Expertise

  De medewerkers weten veel over doofheid en slechthorendheid. Wij geven zelf regelmatig workshops of lezingen om onze kennis te delen. Taalonderwijs, leesonderwijs, sociaal emotionele vorming en didactiek is waar wij goed in zijn. 

 • Doelgericht
 • Doelgericht

  Alle leerkrachten werken met een OPP. Hierin staan alle doelen duidelijk omschreven. Twee keer per schooljaar gaan we na of de leerling de doelen haalt tijdens een groepsbespreking. Wij bespreken dit met de ouders.